"ברוכים הבאים"

ברוכים הבאים לבלוג הישראלי הראשון בנושא תרנגולות
מי אנחנו:
מגדלים ישראלים המעוניינים לשמור על גזעיות זני התרנגולות
ולקדם את רמת הגזעים הגדלים בארץ.

מטרת הבלוג:
לרכז מידע שיעזור למגדלים חדשים וותיקים ללמוד על עופות גזעיים,
לתת כלים וטיפים למגדלים חדשים וותיקים כאחד.

21 ימים עד גיל הטלה

21 ימים עד גיל הטלה:

בגיל הזה לאחר שהם עברו את השלב החשוב שזוהי ההתפתחות הראשונית עוברים לשלב העיקר שהוא השלב שקובע האם כשהם יהפכו לפרגיות הם יהיו מספיק בריאים האם התרנגולות שלכם יעברו את החורף ולכן חשוב "לפנק" את התרנגולות שלכם באוכל טוב ומשביע.

ולכן בשלב הזה יש שתי אפשרויות אוכל,

האחת ישנה תערובת שנקרת פרה הטלה - היא קיימת בתדמיר בחמד לחי וגם ב ויטקין.

התערובת הזו היא תערובת תעשייתית שנותנים גם בלולים והיא בעצם תערובת ההאמצע שנותנים על לגיל ההטלה, התערובת הזו מכילה את רוב הדברים הבסיסים שהאפרוחים שלכם יצטרכו על מנת להפוך לפרגיות.

לעומת זאת האפשרות השניה.
היא ערבוב של שלוש תערובות, זה אומנם קצת יותר מסובך אבל שווה בהחלט

בעירבוב צריך לשים 33% תערובת פרה הטלה 33% תערובת מטילות ו 33% תערובת יונים.

הסיבה לערבוב כי מצד אחד תערובת פרה הטלה היא עם הרבה יותר חלבונים.
ותערובת מטילות מכינה אותם לגיל הבגרות
והתערובת יונים מביאה היא מתעכלת לאט מה שגורם לתרנגולות לקבל הרבה יותר ויטמינים
ודברים טובים מהאוכל,
וכמובן שעם שיטת האוכל הזו רואים את איכות הפרגיות ואיכות הגדילה ורמת השרידדות היא גבוהה מאוד!

תערובת יונים חמד לחי - תמונה מגוגל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה